مراحل راه‌اندازی کارخانه فرآوری و کانه‌آرایی مواد معدنی

کارخانه فرآوری مواد معدنی

شاید شما در زمینه اکتشاف معادن فعال هستید و یا معدنی دارید که سالهاست از آن خاک استخراج می کنید و به صورت خام به کارخانه‌های فرآوری بزرگتر می‌فروشید. یا این که معادن و ناحیه‌هایی از کانی‌ها مانند مس، سرب، ذغال‌سنگ و … را سراغ دارید اما استخراج و فروش خام خاک خروجی از معدن را آن چنان اقتصادی نمی‌دانید. برایتان مبهم و جای سوال است که راه اندازی کارخانه فرآوری و پرعیارسازی از کجا شروع می‌شود، به چه میزان تغذیه و خاک نیاز دارد؟ طراحی آن چگونه است؟ سرمایه گذار از کجا پیدا کنیم؟ روش متناسب با فرآوری و کانه‌آرایی معدن شما چیست؟‌ و برای راه‌اندازی کارخانه فرآوری به چه میزان سرمایه نیاز است و با چه کسانی باید این موضوع را در میان بگذاریم؟

در ادامه شمایی کلی از فرآیندها و پروسه طراحی و راه‌اندازی یک کارخانه فرآوری و کانه آرایی را خدمت شما ارائه می‌دهیم. ذکر جزئیات برای هر کانی شاید در اینجا امکان‌پذیر نباشد، اما می‌توانید برای اطلاعات دقیق‌تر از مشاوره رایگان مهندسین و سرمایه‌گذاران شرکت صدرا تجهیز مهرگان و تماس تلفنی با آنها استفاده کنید.

مراحل راه اندازی کارخانه فرآوری و کانه‌آرایی مواد معدنی

ترتیب و توالی مجموعه عملیات در یک کارخانه کانه‌آرایی معمولاً توسط شمای عملیات یا با اصطلاح رایج Flow sheet نشان داده می‌شود. به کمک این طرح می‌توان به وضوح میزان پیچیدگی عملیات کانه‌آرایی را دریافت. معمولا بر روی شمای عملیات، مشخصات و ظرفیت هر یک از وسائل، ابعاد دانه‌ها در هر مرحله، عیار محصولات در هر قسمت از مسیر و سایر اطلاعات لازم درج می‌شود.

اما برای طراحی یک کارخانه کانه‌آرایی ابتدا لازم است آرایش و عیار کانه مورد نظر در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گیرد. میزان اطمینان به نتایج حاصل از این مطالعات بستگی به دقت نمونه‌برداری دارد. این که به چه آنالیزهایی نیاز است؟ آزمایشگاه‌های مورد اعتماد در ایران کدامند؟ و چه میزان هزینه دارند را در مقاله ای مجزا توضیح می‌دهیم.

بعد از آن بر مبنای نتایج حاصل از مطالعات آزمایشگاهی بر روی نمونه می‌توان شمای عملیات مقدماتی کارخانه را تهیه کرد. بعد از آن لازم است آزمایشات را بر روی نمونه‌های با حجم بیشتر و به طور پیوسته در کارخانه‌ای نیمه صنعتی pilot plant را انجام داد و شمای عملیات نهایی کارخانه را تهیه کرد.

فلوشیت راه‌اندازی کارخانه صنعتی فرآوری بر مبنای نتایج حاصل از این دو بخش تهیه می‌شود. پس دقت در نمونه‌برداری، آنالیز نتایج آزمایشگاهی و انتخاب روش و مدل صحیح فرآوری نیاز به تجربه، دقت و مهندسی فرآیند دارد که سرمایه هزینه شده به علت توان پایین در پرعیار سازی و یا هزینه‌های جاری و یا روش اشتباه فرآوری از بین نرود.

با توجه به مشخصات کانه و دانه‌بندی و  ذخائر معدن مورد نظر عملیات کانه‌آرایی ممکن است شامل مراحلی ساده و یا بسیار پیچیده باشد. نخستین مرحله این عملیات، آزاد کردن یا liberation کانی‌های با ارزش موجود در کانه یا کانی‌های گانگ است. برای نیل به این هدف باید کانه را طی یک یا چند مرحله توسط انواع سنگ‌شکن ها و آسیاها خرد کرد.

مرحله دوم شامل پرعیار کردن concentration و یا جدایش  separation کانی‌های با ارزش از کانی‌های گانگ است. با توجه به این که بیشتر روش‌های آرایش به طریقه تر انجام می‌شود، بنابراین مرحله سوم عملیات را می توان شامل عملیات جداکردن فازهای جامد و مایع از یکدیگر یا به عبارت دیگر آبکش کردن و خشک کردن محصولات آراسته دانست، که توسط تیکنر (thickener)، فیلتر (filter) و خشک‌کن (Drayer) انجام می‌شود.

مرحله نهایی نیز شامل عملیات تخلیه کانی‌های گانگ (پسماند) و در بیشتر حالات، بازیابی آب موجود در این بخش از مواد است. فلوشیت و طراحی کارخانه صنعتی فرآوری مواد معدنی شامل همه این مراحل، جانمایی و چینش خط و تناسب ظرفیت مورد نظر کارخانه، با  مشخصات دستگاه‌ها و توان آنها است.

این یک خلاصه از مراحل راه‌اندازی و طراحی کارخانه فرآوری بود. شما صاحبان صنایع می‌توانید برای اصلاح طراحی کارخانه فرآوری و یا راه‌اندازی از صفر تا صد کارخانه معدنی خود را با ما در میان بگذارید و از پروژه‌های انجام شده شرکت صدرا تجهیز مهرگان بازدید کنید.

کارخانه فرآوری مواد معدنی

دانلود

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید