5 نکته مهم در انتخاب بهترین پمپ اسلاری

انتخاب پمپ اسلاری

پمپ‌های اسلاری تقریباً در تمامی صنایع به کار می‌روند و در بسیاری از فرآیندهای صنعتی نقش مهمی ایفا می‌کنند. انتخاب پمپ اسلاری مناسب، برای یک فرآیند خاص، می‌تواند تصمیم سخت و دشواری برای شما باشد. پنج عامل کلیدی که در تعیین پمپ اسلاری مناسب باید در نظر گرفته شوند، عبارتند از: انتخاب مدل و طراحی پمپ اسلاری، جنس و متریال به کار رفته در ساخت پمپ، شرایط و نحوه نصب پمپ، آب‌بندی پمپ اسلاری و انتخاب صحیح توان پمپ اسلاری.

در ادامه برای کمک به شما در انتخاب پمپ اسلاری مناسب، به تشریح هر یک از این عوامل می‌پردازیم.

1. انتخاب مدل و طراحی پمپ اسلاری

در انتخاب نوع پمپ اسلاری، توجه به چند نکته بسیار ضروری است. از جمله این موارد، کاربرد و محل نصب، مقدار هد و دبی مورد نیاز و همچنین ساینده یا خوردنده بودن پالپ عبوری از پمپ می‌باشد.

در طراحی پمپ اسلاری، اطمینان از این که ذرات ساینده و خورنده اسلاری، باعث تخریب پروانه پمپ نشود، بسیار حائز اهمیت است. علاوه بر این اسلاری ممکن است حاوی ذرات جامد بزرگ غیر قابل پیش‌بینی باشد که بدون شک موجب مسدود شدن انواع پمپ‌ها می‌شوند.

از آنجا که اکثر پمپ‌های سانتریفیوژ، دارای پروانه‌ای با فاصله نزدیک به حلزون هستند، ماهیت ساینده و گاه خورنده اسلاری، به سرعت باعث ساییدگی حلزون و از بین رفتن این فاصله می‌شود. این امر به مرور زمان، باعث می‌شود که پمپ توانایی پمپاژ خود را از دست بدهد و این اتفاق موجب توقف عملیاتی گسترده پمپ‌های اسلاری شده و همچنین هزینه بالای نگهداری و تأمین قطعات یدکی را در پی دارد.

با توجه به دامنه گسترده محصولات شرکت صدرا تجهیز مهرگان، شما می‌توانید متناسب با عوامل مهمی از قبیل مقدار پالپ (دبی) مورد نظر جهت پمپاژ و میزان فشار (هد) وارده، یکی از پمپ‌های ساخت مجموعه صدرا تجهیز مهرگان، شامل: پمپ اسلاری وارمن، پمپ عمودی مخزن‌‎دار و یا پمپ گل‌کش عمودی را انتخاب نمایید.

2. جنس و متریال ساخت پمپ اسلاری

عامل مهم دیگر در انتخاب صحیح پمپ اسلاری، تعیین مواد مناسب برای ساخت پمپ اسلاری است که قادر به تحمل اسلاری مورد نظر شما باشند. اگر اسلاری به شدت ساینده و با pH خنثی باشد، بهترین ماده برای ساخت پمپ Hi-Chrome می‌باشد. این فلز دارای بالاترین درجه سختی برینل* (Brinell) است که می‌تواند در برابر ماهیت ساینده اسلاری مقاومت کند. از سوی دیگر، اگر اسلاری علاوه بر ساینده بودن، pH پایینی نیز داشته باشد، بهتر است از فولاد ضد زنگ دوبلکس (Duplex Stainless Steel) استفاده شود. این ماده بهترین گزینه برای ساخت پمپ اسلاری است که می‌تواند در برابر مواد سوزآور مانند اسید مقاومت کند و در عین حال سطح برینل بالایی نیز داشته باشد.

3. نحوه نصب پمپ اسلاری

تعیین روش صحیح نصب پمپ اسلاری، گامی مهم برای راه اندازی ایده‌آل پمپ می‌باشد. استفاده از فندانسیون مسلح به آرماتوربندی، نصب بیس‌پلیت و مونتاژ اسلاری پمپ بر روی آن مانع از لرزش های متوالی پمپ در طول زمان، می‌شود.

همچنین کوپلینگ صحیح الکتروموتور و پمپ جهت بهبود عملکرد و جلوگیری از صدمه به سیستم تسمه و پولی و واحد انتقال قدرت بسیار حائز می‌باشد.

4. آب‌بندی پمپ اسلاری

با توجه به ماهیت ساینده اسلاری، انتخاب سیستم آب‌بندی (Sealing) ایده‌آل برای پمپ، بسیار ضروری است. سیستم آب‌بندی پمپ اسلاری باید دارای سطوح سخت شده‌ای از جنس کاربید سیلیسیم یا کاربید تنگستن باشد.

استفاده از سیستم آب‌پاشی مجزا و دوگانه بر روی مکانیسم آب‌بند و سیل، (Self-Contained Seal-Flushing) ، در پمپ‌های اسلاری ساخت شرکت صدرا تجهیز مهرگان، از ترک خوردگی و افزایش دمای سطح آب بند جلوگیری می‌نماید.

5. تعیین توان پمپ اسلاری

تعیین اندازه صحیح پمپ اسلاری و توان مورد نیاز برای فرآیند (عملیات) مورد نظر شما بسیار حائز اهمیت است. با توجه به ماهیت ساینده اسلاری، مهم است اندازه‌ای برای پمپ انتخاب کنید که به پمپ اجازه دهد با سرعتی به حد کافی آرام کار کند تا مدت زمان کارکرد پمپ اسلاری، افزایش یابد. سرعت ایده‌آل برای پمپ اسلاری بین  1200 – 900 دور بر دقیقه می‌باشد. به محض تجاوز سرعت از این محدوده، عمر پمپ به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. زیرا نقاط سایش‌پذیر در پمپ اسلاری دچار سایش شدید می‌شوند.

* آزمایش سختی سنجی برینل عبارتست از ایجاد فرورفتگی در سطح فلز به وسیله یك گلوله فولادی به قطر 10 میلیمتر با نیروی 3000 کیلوگرم. برای فلزات نرم، بار تا 500 کیلوگرم كاهش می‌یابد تا از عمیق شدن زیاد اثر فرورفتگی اجتناب شود.

دانلود

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید