Sump Pump - پمپ گل کش عمودی

پمپ گل کش عمودی

پمپ‌های گل کش در دسته پمپ‌های سانتریفیوژ مستغرق قرار دارند که قادر به پمپاژ سیالات حاوی املاح، ذرات جامد، سایشی، معلق و الیاف بلند، مثل آب‌های گل‌آلود و فاضلاب صنعتی بوده و از محصولات شرکت صدرا تجهیز مهرگان می‌باشد.

پمپ گل کش عمودی

پمپ‌های گل کش در دسته پمپ‌های سانتریفیوژ مستغرق قرار دارند که قادر به پمپاژ سیالات حاوی املاح، ذرات جامد، سایشی، معلق و الیاف بلند، مثل آب‌های گل‌آلود و فاضلاب صنعتی بوده و از محصولات شرکت صدرا تجهیز مهرگان می‌باشد.

Sump Pump - پمپ گل کش عمودی

پمپ اسلاری در صنایع معدنی و معمولاً در مکان‌هایی که از سیستم جدایش تر استفاده می‌شود به کار می‌روند و در انواع مختلف پمپ‌های عمودی و افقی در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌گیرند. در این مقاله به بررسی محصول پمپ عمودی بدون مخزن ساخته شده توسط شرکت صدرا تجهیز مهرگان که در صنعت با عنوان پمپ گل کش نیز شناخته می‌شود می‌پردازیم.

 

پمپ گل کش چیست؟

پمپ‌های گل کش در دسته پمپ‌های سانتریفیوژ مستغرق قرار دارند که قادر به پمپاژ سیالات حاوی املاح، ذرات جامد، سایشی، معلق و الیاف بلند، مثل آب‌های گل‌آلود و فاضلاب صنعتی و خانگی هستند. پمپ گل کش یک پمپ با محور عمودی همراه با یک موتور الکتریکی می‌باشد که محور پمپ را به حرکت درمی‌آورد و انرژی جنبشی محرک برای انتقال سیال را ایجاد می‌کند. در این پمپ‌ها موتور به پروانه‌ای که داخل یک محفظه قرار دارد، متصل شده است و با ورود مایعات به داخل پمپ، پروانه شروع به چرخش کرده و ماده سیال را حرکت می‌دهد و باعث تخلیه آن می‌شود. در پمپ گل‌ کش، الکتروموتور در ارتفاع مورد نظر و در خارج سیال قرار دارد و پمپ در داخل سیال غوطه ور است. این دو قسمت از طریق کوپلینگ به هم متصل می‌شوند. در نتیجه در صورت نیاز به راحتی می‌توان الکتروموتور را از پمپ جدا نمود. قسمت الکتریکی شامل سیم‌پیچ یا استاتور پمپ است و قسمت مکانیکی که تأثیر زیادی در مصرف برق و طول عمر پمپ گل کش دارد، پروانه پمپ و روتور می‌باشد که از استانداردهای روز دنیا پیروی می‌کند. پروانه این پمپ‌ها به صورت بسته یا نیمه باز می‌باشد. جنس بدنه پمپ گل کش از استنلس استیل، چدن و برنز و جنس پروانه از استیل، چدن و برنج می‌باشد. جهت آب‌بندی پمپ‌ها از دو مکانیکال سیل بورگمان آلمان، یکی در قسمت موتور و دیگری در قسمت پمپ استفاده می‌شود.

 

مزایای پمپ گل کش

پمپ‌های گل کش مزیت‌های فراوانی دارند که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
نصب راحت و سریع، نیاز به فضای کم برای نصب، نیاز به ایستگاه ساده و کم هزینه، امکان پمپاژ ذرات معلق همراه سیال، امکان نصب متحرک

شرکت صدرا تجهیز مهرگان پمپ گل کش را در ابعاد 2 ، 3 ، 4 و 6 اینچ، طراحی و تولید می‌کند که در ادامه مشخصات فنی کامل این محصولات را مشاهده می‌نمایید.

جدول مشخصات فنی

WP Data Tables

برای انتخاب صحیح پمپ گل کش باید موارد زیر را در نظر گرفت:

۱- ارتفاع (هد) 
ارتفاع عامل مهمی در انتخاب پمپ گل کش می‌باشد. پایین‌ترین نقطه‌ای که پمپ قرار می‌گیرد تا بالاترین نقطه‌ای که سیال را منتقل می‌شود، به علاوه افت ناشی از اصطکاک سیال درون لوله، ارتفاع یا هد پمپ را تعیین می‌کند. مهمترین مسئله این است که حداکثر ارتفاع آب‌دهی در دبی صفر داده می‌شود، بنابراین ضروری است که پمپ گل کش با ارتفاع بیشتری نسبت به ارتفاع محاسبه شده، انتخاب شود.

۲- قطر لوله 
چون دبی با قطر لوله رابطه مستقیم دارد، قطر خروجی پمپ گل کش نیز عامل تعیین کننده‌ای در انتخاب آن است. دبی پمپ گل کش باید با حجم سیال موجود و مدت زمان تخلیه آن متناسب باشد. تغییر قطر لوله بلافاصله بعد از خروجی پمپ، منجر به آسیب رسیدن به پمپ می‌گردد. بنابراین بهتر است تا حدود 2 متر، با سایز خروجی پمپ لوله‌کشی را انجام داده و سپس قطر آن را تغییر دهیم.

پمپ گل کش عمودی

۳- جریان برق
پمپ گل کش غالبأ با برق AC کار می‌کند و متناسب با قدرت موتور به صورت تک فاز (220 ولت) و سه فاز (380 ولت) تولید می‌شود.

۴- فلوتر (قطع کن)
فلوتر در مکان‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که حجم سیال کم است و این امکان وجود دارد که جریان سیال قطع و منجر به خشک کار کردن پمپ شده و سوختن پمپ را به همراه داشته باشد. 

۵- نوع پروانه
نوع سیال و خورندگی آن و میزان ذرات جامد موجود در سیال، نوع پروانه و جنس آن را تعیین می‌کند.

 

کاربردهای پمپ گل کش

  • مخلوط مواد نفتی سنگین
  • انتقال سیالات برای زمین‌های کشاورزی
  • تصفیه آب و فاضلاب و پساب، سپتیک
  • انتقال سیالات با گازهای خطرناک قابل اشتعال
  • انتقال و جابه‌جایی مایعات دارای ذرات جامد مانند الیاف بلند
  • انتقال فاضلاب خانگی، صنعتی، کشاورزی، معدنی، بیمارستان، شهری
  • پمپاژ سیالات خورنده، سیالات با چسبندگی بالا و یا دارای ذرات سایشی
  • انتقال پساب‌های بیولوژیکی و تخلیه حوضچه‌های هوازی و بی‌هوازی و لجن فعال
  • کاربردهای معمول پمپ‌های گریز از مرکز مانند آبرسانی و آبیاری و پمپاژ مواد شیمیایی سبک
  • انتقال لجن پساب و فاضلاب صنعتی در صنایع چرم، چوب، کاغذ، مواد شوینده، صنعت فولادسازی
  • انتقال آب‌های کثیف و گل‌آلود حاوی ماسه‌های ریز و ساینده از گودال‌ها، چاه‌ها، رودخانه، نهر و جویبارها

عمده‌ترین مشکلی که ممکن است در عملکرد پمپ گل کش ایجاد شود سایش و فرسودگی پروانه پمپ می‌باشد که با توجه به ساختار ساده این پمپ‌ها تعویض پروانه و سایر قطعات این پمپ، به سهولت امکان‌پذیر است.

مراحل تعویض پروانه پمپ گل کش

    • پمپ را با استفاده از جرثقیل و زنجیر از چاه خارج کنید.
    • پیچ‌های متصل به حلزونی را باز کنید.
    • پمپ و پروانه را به سمت بالا کشیده و از حلزونی جدا کنید.
    • در حالتی که پمپ به صورت افقی است، مهره پروانه باز گردد.
    • پروانه را بیرون آورده و پروانه جدید را جایگزین کنید و برای مونتاژ کردن مراحل بالا را برعکس انجام دهید.

محصولات مشابه

پمپ افقی پرفشار صدرا تجهیز مهرگان

پمپ افقی پرفشار

High Pressure Pump

پمپ عمودی مخزن دار

پمپ عمودی مخزن‌دار

Vertical Tank Pump